Navigatie

Verschillende soorten internet voor thuis

Behalve dat er verschillende aanbieders zijn van goedkope internet thuis pakketten, zijn er ook nog verschillende soorten internetverbindingen die u kunt afnemen, namelijk: kabel, DSL en glasvezel. Wie de goedkoopste internet thuis aanbieder is, is ook afhankelijk van het type verbinding u kiest.

DSL verbinding
Op dit moment is DSL internet over het algemeen het goedkoopste internet thuis. De volgende aanbieders zijn het goedkoopst:

  1. Online.nl (50 Mbit voor € 21,20 p/m)
  2. Tele2 (50 Mbit voor € 21,25 p/m)
  3. Telfort (40 Mbit voor € 24,00 p/m)

Kabel verbinding
Kiest u voor internet via de kabel, dan bent u het beste af bij aanbieder Ziggo. Ziggo heeft geen los internet abonnement en u bent dus verplicht om uw internet thuis abonnement te combineren met televisie (en/of telefonie). Sportliefhebbers zullen echter echt genieten van de extra opties die Ziggo aanbiedt voor het kijken van sport. Daarnaast kunt u met Ziggo MyPrime duizenden films en series gratis kijken.

Glasvezel internet
Wilt u graag internet via glasvezel, dan zult u eerst moeten kijken of er een glasvezelverbinding beschikbaar is op uw adres. Hiervoor kunt u de postcodecheck in onze vergelijker doen. Glasvezel is een stukje duurder dan bijvoorbeeld DSL, maar het internet is ook veel sneller en de mogelijkheden zijn eindeloos. Ook hiervoor kunt u dus goedkope internet thuis aanbieders vergelijken.

Het goedkoopste internet thuis abonnement passend bij uw wensen

Internet voor thuis kan zo duur of goedkoop zijn als u het zelf maakt. Maakt de snelheid u niets uit en wilt u zo goedkoop mogelijk uit zijn, dan kunt u het beste kiezen voor de DSL verbinding. Vindt u snelheid wel belangrijk, kies dan voor een van de andere pakketten. Let op of er kosten gerekend worden voor het sturen van een monteur. De meeste aanbieders bieden dit als service aan, alleen moet u hier wel vaak voor betalen, terwijl u het pakket misschien ook zelf kunt installeren.

Meer tips over het goedkoopste internet thuis? Ga dan naar onze vergelijker:

Vergelijk goedkoop internet thuis

 

Overstappen? Vergelijk de aanbieders direct! Start vergelijken
Lees meer over