Navigatie
VDSL internet

Kosten internet VDSL

Zoals u misschien wel verwacht is VDSL duurder dan ADSL. VDSL wordt aangelegd door de koperverbinding tussen de telefooncentrale en de wijkkast te vervangen. Dit is relatief goedkoop, omdat er maar één verbinding vervangen hoeft te worden. Bij glasvezel moeten er meerdere verbindingen vervangen worden en dit is dan ook duurder. Voor diegenen die nog geen glasvezelverbinding hebben (of willen), maar wel van snel internet willen genieten is VDSL internet dus een prima oplossing. De precieze kosten voor het  VDSL internet verschillen per aanbieder.

Snelheid internet VDSL

Hoe snel is VDSL internet dan daadwerkelijk? Dit is zoals gezegd afhankelijk van de lengte van de koperlijn. Bij een lengte van 1500 meter wordt een downloadsnelheid van 13 a 14 Mbps behaald. Is de lengte 1000 meter dan bereikt VDSL een snelheid van 26 a 27 Mbps. Bij een kortere lijn van circa 300 meter is de snelheid 52 a 55 Mbps. De maximale lengte mag 2100 meter zijn. Uploadsnelheden zijn mogelijk tot 5 Mbps. Tegenwoordig is er zelfs al een upgrade van VDSL beschikbaar, dat VDSL2 heet. Deze maakt gebruik van de meest geavanceerde technieken en biedt daardoor grotere kans dat de maximum internetsnelheden ook daadwerkelijk behaald kunnen worden. Wilt u weten welke snelheden uw huidige internet behaalt om te besluiten of u over wilt stappen? Meet dan uw snelheid via het Stappenplan van de consumentenbond en zie wat u kunt doen om de snelheid te verbeteren. Er is namelijk een verschil tussen de beloofde snelheid en de reële snelheid, dus zoek het nu uit!

Internet VDSL aanbieders

Wat betreft VDSL internet aanbieders is er een verschil tussen de zakelijke en particuliere markt. Aanbieders van VDSL voor de zakelijke markt zijn o.a. BBned, XS4ALL en RedWork. VDSL Aanbieders voor de particuliere markt zijn Tele2, CanalDigitaal, XS4ALL en KPN. Voor meer informatie over deze VDSL aanbieders kijkt u op onze pagina breedband internet aanbieders. Wilt u dus gebruik maken van sneller internet, maar is er bijvoorbeeld nog geen glazvezelaansluiting (mogelijk) in uw gebied? Dan is VDSL een goede optie voor u! VDSL kunt u uiteraard nemen in combinatie met digitale televisie of vaste telefonie als u dit wenst.

Meer artikelen over Soorten internet
Overstappen? Vergelijk de aanbieders direct! Start vergelijken
Lees meer over