Navigatie
Waarom breedbandinternet?

Wat is breedband?

Breedband wordt sinds 2003 steeds vaker gebruikt als internetverbinding. Ook televisie en telefoon gaan steeds vaker over een breedband internet verbinding. We weten allemaal dat internet, telefonie en televisie niet meer zijn weg te denken uit de huidige samenleving. Maar wat is breedband nu precies? Hoe werkt een dergelijke verbinding en hoe relevant is deze techniek voor bij u thuis of op kantoor? En waarom stimuleert de Europese Unie deze verbinding?

Breedband is een vorm van datacommunicatie die snelle overdracht van complexe, multimediale informatie mogelijk maakt. Die datacommunicatie wordt steeds veeleisender en het aantal gebruikers neemt toe. Internet via ADSL en de kabel zijn al vormen van breedband. Dankzij investeringen in moderne technologie worden deze infrastructuren steeds sneller.

Vast en mobiel breedband
Er is een verschil tussen vast en mobiel breedband. Zo zijn er speciale toepassingen voor mobiel internet (denk aan wifi voor telefoons, laptops en PDA's) en voor vast internet (denk aan p'sc en apparaten die aan elkaar gekoppeld worden om informatie uit te wisselen). Apparatuur kan dus op meerdere manieren draadloos verbinding maken met het vaste netwerk.

Voordelen internet

Internet heeft veel voordelen, zowel op maatschappelijk als economisch vlak. Lees meer over deze voordelen in onze artikelen over breedband internet op economisch vlak en op cultureel vlak of sluit goedkoop internet thuis af.

De aangeboden informatie op deze website helpt u met de keuze voor een breedband aansluiting thuis of op kantoor. Maak gebruik van de adviezen van onze experts op het gebied van breedband internet zodat u een goed afgewogen keuze kunt maken. Helemaal gratis. Daarnaast bieden we u een overzicht van betrouwbare breedband aanbieders zodat u middels enkele muisklikken een breedband abonnement kunt afsluiten. Tevens hebben wij informatie voor u over combinatie abonnementen. Breedband internet wordt namelijk vaak in combinatie met TV en telefonie aangeboden. Opkomende techniek is digitale televisie die in steeds meer abonnementen zit. Kijk hiervoor verder op de pagina over digitale tv.

Deze website is opgezet als informatie portaal en tevens als startpunt voor het afsluiten van een breedband internet abonnement. Het is ons doel om u zo eenvoudig mogelijk te laten kennismaken met breedband.

Meer artikelen over Breedband in Nederland
Overstappen? Vergelijk de aanbieders direct! Start vergelijken
Lees meer over