Navigatie
ADSL internet

Kenmerken ADSL

Het downloaden gaat sneller dan uploaden via een ADSL verbinding, vandaar de letter A van asymmetrisch in de afkorting ADSL. Met ADSL is het mogelijk om bijvoorbeeld tegelijkertijd te bellen en internetten. Een ander kenmerk van ADSL is dat het via een koperdraad werkt. U kunt daarnaast voor verschillende upstream en downstream bandbreedtes kiezen, maar de maximale upstream is 1 Mbit per seconde, terwijl de maximale downstream 8 Mbit/s is. Het ligt ook aan de locatie van uw huis, hoe snel het internet is. Des te groter de afstand tot te wijkcentrale, des te langzamer het internet is door de afname van de kwaliteit van het signaal. Controleer dit dus namelijk altijd vooraf, voordat u kiest voor een ADSL internetabonnement. Per aanbieder vindt u hier meer informatie over.

ADSL internet vergelijken

Gaat u ADSL internet vergelijken, let dan altijd op het volgende: controleer altijd eerst of ADSL beschikbaar is op uw adres. Dit is namelijk niet voor elk adres het geval. ADSL Internet vergelijken kunt u doen via websites als Nederlandbreedbandland.nl. Wanneer u een aanbieding naar keuze gevonden hebt, kunt u online op de website van de desbetreffende aanbieder eenvoudig een abonnement of pakket aanvragen. De ADSL aanbieders sturen u vervolgens een installatiepakket op. U kunt dan zelf uw ADSL installeren. Lukt dit niet, dan kunt u bij alle ADSL aanbieders vragen om het pakket door een monteur te laten installeren. Vaak zijn hier dan wel extra kosten aan verbonden. Meer handige informatie over ADSL en de voor- en nadelen ten opzichte van andere technieken kunt u lezen op de website van de Consumentenbond.

ADSL kosten

Wat de kosten voor ADSL Internet zijn kan variëren onder de verschillende ADSL aanbieders. De kosten zijn vaak samengesteld uit eenmalige aansluitkosten en abonnementskosten bij de aanbieder. Of u nu belt via de vaste telefoon of niet, u heeft wel een vaste telefoonaansluiting nodig om van ADSL gebruik te kunnen maken. De verbinding loopt namelijk via de telefoonlijn, maar dan met het gebruik van een nieuw modem. Bij de meeste ADSL aanbieders is het bedrag voor de vaste telefoonlijn opgenomen in de abonnementskosten. Wanneer uw eerste contractperiode bij een aanbieder is afgelopen kunt u uw abonnement maandelijks opzeggen. Zo bent u altijd flexibel en kunt u gemakkelijk op zoek naar goedkopere deals.

ADSL aanbieders

Hieronder vindt u een handig overzicht van alle ADSL aanbieders in Nederland. Het lijstje van begin tot eind afgaan is een goede manier om ADSL internet van diverse providers te vergelijken. U kunt dan namelijk de prijzen en snelheden vergelijken van de verschillende aanbieders, wat natuurlijk belangrijke criteria zijn voor het afsluiten van een abonnement. Ook vindt u per provider extra informatie wat u kan helpen om een goed en weloverwogen besluit te maken.

Meer over deze ADSL aanbieders en over ADSL Internet vergelijken leest u op onze pagina Breedband aanbieders. Gebruik ook onze vergelijker om de verschillende providers te vergelijken. Wie weet kunt u wel enkele euro's per maand besparen met een goedkoper abonnement bij een andere provider!

Meer artikelen over Soorten internet
Overstappen? Vergelijk de aanbieders direct! Start vergelijken
Lees meer over