Navigatie
Een server rack en wand patchkast plaatsen ter bescherming

Een server rack installeren

Een server rack installeren is een uitstekende manier om de bekabeling van je onderneming te beschermen. Je wilt immers voorkomen dat de automatisering van je bedrijf enkele dagen niet meer operationeel is. Je bedrijf staat dan voor enige of langere tijd stil en dit is nadelig voor de inkomsten en dienstverlening. Alle hardwarecomponenten en servers moeten de juiste bescherming hiertegen krijgen en een server rack biedt hierin uitkomst. Een server rack is een centrale opslagplaats voor servers en overige IT-apparatuur en biedt veilige bescherming tegen uitval van het internetnetwerk. De server rack is voorzien van een uitgebreid bekabelingssysteem, waardoor naar alle locaties binnen je bedrijfspand een juiste toestroom aan internetverbindingen kan worden gerealiseerd. Je kunt een keuze maken uit verschillende typen aan server racks. Elke ruimte beschikt over een verticale kabeldoorvoer, waarmee de bekabeling overzichtelijk is weg te werken.

Wand patchkast kopen voor bekabeling

Een wand patchkast helpt eveneens bij het veilig opslaan van bekabeling. Naar dit centrale punt lopen alle kabels die nodig zijn om een internetverbinding door gehele bedrijfspanden te laten lopen, zonder dat hierbij schade kan optreden. Vooraf kan worden vastgesteld welk formaat de wand patchkast dient te hebben, zodat er voldoende ruimte gereserveerd blijft voor groei in de toekomst. Wanneer je bedrijf groeit, zul je meer medewerkers krijgen die toegang krijgen tot het internet. Meer kabels zullen nodig zijn die in de wand patchkast worden verbonden aan het volledig internetnetwerk. Door de patchkast aan de wand te bevestigen, kun je zelfs in kleinere ruimtes gebruik maken van dergelijke bescherming van servers, kabels en overige benodigdheden. Een kantelbare wand patchkast is daarbij zwenkbaar en bereikbaar voor een monteur. Problemen zijn zo eenvoudig op te lossen, zonder dat aan ruimte of bescherming wordt ingeboet.

Betrouwbare bescherming van hardware

Voor een betrouwbare internetverbinding kies je voor bescherming van bekabeling, servers en overige hardwarecomponenten. Zo komen al deze onderdelen samen op een centraal punt en vermijd je schade door intensief gebruik. Een server rack of wand patchkast is een uitstekende manier om uitstekende internetverbindingen te garanderen. Elke bedrijfsvoering heeft zekerheid nodig, om erop te kunnen vertrouwen dat werkzaamheden dagelijks kunnen worden uitgevoerd. Afhankelijk van de ruimte waarin je deze componenten wilt plaatsen, kun je kiezen voor een server rack of wand patchkast. Beiden bieden eigen voordelen, die in overweging kunnen worden genomen.

Overstappen? Vergelijk de aanbieders direct! Start vergelijken
Lees meer over