Navigatie
Besparen op je internetabonnement: 7 tips

1. Vergelijk aanbieders

De eerste en belangrijkste stap om te besparen op je internetabonnement is het vergelijken van verschillende aanbieders. Gebruik een onafhankelijke vergelijkingswebsite zoals NederlandBreedbandLand om de beschikbare aanbieders en abonnementen in jouw regio te vergelijken op basis van snelheid, prijs en andere factoren.

2. Bundel diensten

Veel providers bieden bundels aan waarbij je internet, tv en telefonie in één pakket afneemt. Door deze diensten te bundelen, kun je vaak profiteren van kortingen en besparen op je totale maandelijkse kosten.

3. Onderhandel over prijzen

Aarzel niet om te onderhandelen met je huidige of potentiële provider. Vaak zijn providers bereid om kortingen of betere deals aan te bieden om je als klant te behouden of aan te trekken. Geef aan dat je andere aanbieders overweegt en vraag of ze je een betere deal kunnen bieden.

4. Profiteer van speciale aanbiedingen

Houd speciale aanbiedingen en promoties in de gaten, zoals tijdelijke kortingen, cashback-acties of gratis extra's. Schrijf je in voor nieuwsbrieven van providers of volg ze op sociale media om op de hoogte te blijven van de laatste aanbiedingen.

5. Kies het juiste abonnement

Zorg ervoor dat je het abonnement kiest dat het beste bij jouw behoeften past. Als je bijvoorbeeld voornamelijk internet gebruikt voor basisactiviteiten zoals e-mailen en surfen, heb je waarschijnlijk geen supersnel abonnement nodig. Kies een abonnement met de juiste snelheid en datalimiet om te voorkomen dat je betaalt voor diensten die je niet nodig hebt.

6. Koop je eigen apparatuur

Sommige providers rekenen maandelijks huurkosten voor modems en routers. Overweeg om je eigen apparatuur te kopen om deze kosten te vermijden en op de lange termijn geld te besparen. Zorg er wel voor dat de apparatuur compatibel is met de diensten van je provider.

7. Controleer regelmatig je abonnement

Internetproviders passen regelmatig hun aanbod en prijzen aan. Controleer daarom regelmatig of je huidige abonnement nog steeds de beste deal is. Als je een betere deal vindt bij een andere provider, overweeg dan om over te stappen of gebruik deze informatie om te onderhandelen over een betere deal bij je huidige provider.

Door deze tips te volgen, kun je de beste deal scoren en besparen op je internetabonnement. Vergeet niet om regelmatig aanbieders en abonnementen te vergelijken om ervoor te zorgen dat je altijd de beste prijs en service krijgt voor jouw behoeften.

 

Overstappen? Vergelijk de aanbieders direct! Start vergelijken
Lees meer over